Congres
Datasturing in het 
gemeentelijk beleid

7 december 2023
Antropia, Driebergen

 

 

Congres ‘Datasturing in het gemeentelijk beleid'

Tijdens het congres Datasturing in het gemeentelijk beleid op donderdag 7 december 2023 kijken we hoe daadwerkelijk nieuw beleid geformuleerd en uitgevoerd kan worden met behulp van data, analytics en op basis van AI.

Wat zijn de lessen uit de praktijk? Welke best practices zijn er bij gemeenten, hoe bevordert u de transformatie naar een informatiegestuurde gemeentelijke organisatie en welke stappen zijn daarvoor nodig?

Datagestuurd werken is straks zo normaal dat we het gewoon ‘werken’ noemen. Maar zijn gemeenten al zover? Met het verzamelen van data en het monitoren van ontwikkelingen op basis van die data zijn veel gemeenten al een eind op weg.

Of het nu om veiligheid, verkeersstromen of gebruik van voorzieningen in het sociaal domein gaat, gemeenten beschikken over enorme hoeveelheden data.

Er wordt dan ook inmiddels volop datagedreven gewerkt. Maar er is pas sprake van datagestuurd werken wanneer data wordt ingezet voor nieuwe inzichten die tot nieuw en beter beleid leiden. Wanneer heldere doelen worden geformuleerd en op basis van gedegen datamanagement een duidelijk beleid wordt uitgestippeld.

Sprekers tijdens dit congres zijn onder meer Frans Feldberg, hoogleraar data-driven bussiness innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam, Jornt Mandemakers, senior onderzoeker bij Atlas Research, algoritme-expert Maranke Wieringa en Tim Faber, programmamanager interbestuurlijke datastrategie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken  en Koninkrijksrelaties. 

 

Het congres ‘Datasturing in het gemeentelijk beleid’ van Binnenlands Bestuur vindt plaats in Antropia in Driebergen, op donderdag 7 december 2023. 

Geen werk zonder dat data daarbij een rol speelt. Dit congres is dan ook voor alle ambtenaren en bestuurders. Wilt u op de hoogte raken of blijven van alles wat speelt in datagestuurd werken en wat datagestuurd beleid voor uw werk of uw gemeente betekent, dan is dit congres voor u!

Binnenlands Bestuur organiseert het congres in samenwerking met Atlas Research, Centric, Van Dam Datapartners en SAS.

Locatie: Cultuuur- en congrescentrum Antropia